Höstens kurser 2020

I Tierps Brukshundklubb är alla hundar och förare välkomna oavsett ras och tidigare erfarenhet!

Har ni frågor?
Kontakta utbildning på utbildningsansvarig

För att få gå kurs på Tierps BK krävs att du är medlem i klubben
(läs mer under Medlemskap)
Vid Prova-på-kurser behöver du inte vara medlem.

Alla kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet.

Agility – vinterkurs

Kursen är fullbokad!
Trött på att all hundträning tar paus under vintern och känner att du vill fortsätta träna Agility under perioden. Vi tränar mindre kombinationer med dom enklaste bytena. Vi kommer att anpassa träningen efter ekipagen så det ska passa alla.
Krav: Hunden ska vara minst 12månader
Max antal deltagare: 5 st
Kostnad: 1200kr + medlemskap i Tierps BK
Instruktörer: Hanna Persson och Inger Pousette
Plats: Kursen kommer att gå i Hällbyhallen utanför Tärnsjö
Datum: 9/11, 10/12, 5/1, 2/2, 2/3, 30/3
Tid: 19-21

Agility – Banträning med coachning

Svårighetklass 1, alla hinder kan förekomma

Vi bygger banan tillsammans. Sen kör vi ett ekipage i taget med individuell coachning. Kursen passar alla som kommit en bit i träningen men behöver hjälp att få ihop helheten och utvecklas som ekipage.

Förkunskaper: Hunden bör kunna alla hinder i kombination.
Instruktör: Maria Dyverfeldt
Datum: 27/8, 8/9, 17/9, 24/9
Tid: 18-20
Max antal deltagare: 4 st.
Pris: 750 kr och medlemskap. (För mer information om medlemskap)
Anmälan till: maria.dyverfeldt@gmail.com

Valpkurs

Vår valpkurs riktar sig till valpar från 16 veckor t o m ca 6 månaders ålder (vid kursstart). All träning utgår från valpens naturliga lekfullhet, nyfikenhet och samarbetsvilja. Under kursen lägger vi grunden för ert samarbete och för hundens vardagslydnad. Du får även tips om vardagsskötsel och hundägaransvaret.

Kurstillfällen: torsdagar 3/9, 10/9, 17/9, 24/9 och 1/10
Tid: 18.30-20.00
Förkunskaper: För valpar över 16 veckor. Hunden måste vara vaccinerad.
Max deltagare: 6 st
Kursavgift: 1000 kronor och medlemskap. (För mer information om medlemskap)
Instruktör: Isabell Åmark och Åsa Törmä

Du kommer att få bekräftelse på att du har blivit antagen till kursen och då få mer info om betalning
Välkommen på kurs!

Fullbokad!

Mixkurs: Vardagslydnad/Rallylydnad

Vill du få bättre kontakt och samarbete med din hund? Vill du socialträna och aktivera din hund under trevliga former? Söker du användbara verktyg för att kunna träna och aktivera din hund i vardagen? Är du nyfiken på rallylydnad? Om du har svarat ja på någon av ovanstående frågor så är detta kursen för dig!

Detta är en kurs där vi utgår från rallylydnadens principer och moment för att träna vardagslydnad. Rallylydnad har snabbt vuxit till Sveriges största hundsporter, och de lägre klasserna bygger på grundläggande vardagslydnad vilket passar utmärkt som grundträning för alla hundar och hundägare.

Under kursen går vi igenom
- grundläggande inlärningsprinciper
- belöningstekniker
- kontakt, flyt och samarbete
- gå fint i koppel
- stadga (ex. sitt, stanna kvar)
- hundens position vid sidan, framför och runt föraren
- samarbete i olika tempon
- störningsträning
- din hunds personlighet och hur du kan anpassa träningen på bästa sätt efter din hund
- grundprinciper och grundregler för rallylydnad
- moment ur rallylydnadens nybörjar- och fortsättningsklass

Kursen passar alla hundägare och hundar, oavsett om du bara vill ha bättre vardagslydnad eller om du är sugen på att börja tävla i rallylydnad. Hunden bör vara minst 8 månader gammal.

Instruktör är Lollo Hernander, allmänlydnadsinstruktör och aktiv inom rallylydnad sedan sju år både som domare och som tävlande.

Kursen består av åtta tillfällen och hålls företrädelsevis på måndagar, men också några torsdagar.
Tid: Alltid kl. 18.30-20.30

Datum:
Torsdag 3/9
Måndag 7/9
Måndag 21/9
Torsdag 1/10
Måndag 5/10
Prel. Måndag 12/10 (annars torsdag 15/10 – definitivt datum meddelas vid kursstart)
Måndag 19/10
Måndag 26/10